Ακολουθήστε μας:

web hosting

5 «Στρατηγικά» λάθη που κάνεις όταν επιλέγεις web hosting

5 «Στρατηγικά» λάθη που κάνεις όταν επιλέγεις web hosting

1. Ψάχνεις για free hosting!

Είναι κατανοητό να ψάχνεις να βρεις το καλύτερο «value for money» στις αγορές σου. Και το δωρεάν hosting για μια καρτέλα παρουσίασης και ένα email είναι ό,τι πρέπει. Ωστόσο όσο και να προσπαθείς να “μαζέψεις” τα έξοδά σου, ένα δωρεάν hosting δε θα είναι ποτέ αρκετό για να κάνεις το κάτι παραπάνω, θα σε περιορίζει από παντού και το πιθανότερο είναι να μη σου προσφέρει τη σταθερότητα ενός ολοκληρωμένου πακέτου φιλοξενίας. Αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορείς να βρεις αξιοπρεπή δωρεάν πακέτα hosting, ωστόσο μην περιμένεις να σου παρέχει πιο εξελιγμένες υπηρεσίες και υποστήριξη.

2. Βασίζεις το κριτήριό σου σχεδόν αποκλειστικά στην τιμή.

Εδώ υπάρχουν δύο παγίδες. Αν προσπαθήσεις να αποφύγεις τη μία εύκολα πέφτεις στην άλλη. Είτε υποθέτεις ότι τα hosting δεν έχουν διαφορές μεταξύ τους επομένως καταλήγεις να ψάχνεις για το φθηνότερο. Είτε ξεκινάς από την αλήθεια του “Ό,τι πληρώνεις…παίρνεις” και καταλήγεις στο άκρον άωτον της. Οπότε καταλήγεις να παίρνεις κάτι ακριβό παραβλέποντας άλλους παράγοντες που είναι εξίσου σημαντικοί.

3. Δεν έχεις καταλάβει τι είδους υπηρεσία χρειάζεσαι.

Μπορεί για κάποιους να ακούγεται αστείο, όμως ένα πολύ μεγάλο ποσοστό χρηστών στο διαδίκτυο ψάχνουν στο λάθος μέρος. Προτού ξεκινήσεις να ψάχνεις για το καλύτερο shared hosting ή VPS βεβαιώσου ότι αυτή είναι η λύση που καλύπτει τις ανάγκες σου. Είναι λογικό να μπερδεύεις κάποια πράγματα. Κάνε την έρευνά σου, πάρε το χρόνο σου και όταν είσαι έτοιμος ξεκίνα να κοιτάς αν το VPS σου θέλεις να έχει 2 ή 4 cores. Επίσης να έχεις υπόψη σου ότι δεν είναι κάθε περίπτωση το ίδιο ξεκάθαρη. Μπορεί να χρειαστεί να μιλήσεις με τους “ειδικούς” ή να κάνεις κάποια δοκιμή προτού προχωρήσεις σε τελική αγορά.

4. Δε φοντίζεις η αγορά σου να έχει εγγύηση επιστροφής χρημάτων.

Συχνό είναι το φαινόμενο να μη μπορούμε ακόμα και εμείς οι ίδιοι να προσδιορίσουμε τις πραγματικές ανάγκες φιλοξενίας ενός site. Αυτό σημαίνει ότι το να έχεις τη δυνατότητα ανάκλησης είναι μια πολύ σημαντική δικλείδα ασφαλείας που δίνει αξία στα χρήματά σου! Ακόμη, πέρα από αν το site τρέχει σωστά, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που διαπιστώνεις στην πορεία και είναι ανάλογης βαρύτητας.

5. Δε δίνεις σημασία στην τεχνική υποστήριξη.

Υπάρχει μια αντίληψη ότι αγοράζω ένα hosting, ανεβάζω το site μου και τέλος. Αυτή η αντίληψη όμως, είναι μερικώς εσφαλμένη. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα χρειάζεται να επικοινωνείς με τον πάροχό σου και να ζητάς επιπλεόν πράγματα που αποτελούν μέρος ή φυσική συνέχεια της υπηρεσίας που πληρώνεις. Πρέπει να αντιμετωπίζεις το πάροχό σου σα συνεργάτη σου και όχι σαν κάποιον που απλά σου “πουλάει” φιλοξενία. Αν κατανοήσεις αυτό θα δεις ότι μια λίστα χαρακτηριστικών με μια τιμή από κάτω δεν είναι αρκετά για να σε πείσουν. Εσύ στην ουσία ψάχνεις ένα καλό συνεργάτη.

Scroll to Top