Ακολουθήστε μας:

Google

Η Google ενημερώνει ότι το site σου είναι «Μή ασφαλές ή Επικίνδυνο»!

Google

Εάν χρησιμοποιείς Google Chrome (όπως δηλαδή το 50% των χρηστών παγκοσμίως), θα έχεις προσέξει ότι σε αρκετά από τα sites που επισκέπτεσαι έχει την ένδειξη «Ασφαλής» («Secure» σε ξενόγλωσσο περιβάλλον).

ασφαλές ιστοσελίδα
Για τα υπόλοιπα sites, που δεν έχουν την παραπάνω ένδειξη, θα δείς απλά ένα εικονίδιο πληροφορίας.
Μή ασφαλές ιστοσελίδα

Μέχρι όμως και τον Οκτώβρη, όπου η Google, θα αντικαταστήσει το εικονίδιο πληροφορίας με την ένδειξη «Μη ασφαλής ή Επικίνδυνος».

Τί σημαίνει όμως αυτό στην πραγματικότητα; Από που προκύπτει ότι κάποιο site είναι «Μη ασφαλές»;

Η Google θέλοντας να προωθήσει πιο ασφαλείς συνδέσεις μεταξύ των χρηστών και των site που διαχειρίζονται προσωπικά δεδομένα, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει μια αποτελεσματική και ηχηρή μέθοδο ενημέρωσης του χρήστη, για το άν η σελίδα που επισκέπτεται έχει ενεργοποιημένο πιστοποιητικό ασφαλείας SSL.

Τί είναι το πιστοποιητικό SSL;

Το πιστοποιητικό ασφαλείας SSL, είναι ένα ηλεκτρονικό πιστοποιητικό το οποίο εγγυάται την ταυτότητα της πηγής, από την οποία προκύπτει η πληροφορία. Με μια τεχνολογία κρυπτογράφησης της πληροφορίας, ασφαλίζει την επικοινωνία του χρήστη με την πηγή. Έτσι όποια στοιχεία ή προσωπικά δεδομένα δώσεις σε ένα site που κατέχει SSL πιστοποιητικό κρυπτογραφούνται και δεν μπορεί κάποιος ενδιάμεσος να τα υποκλέψει.

Σκέψου λοιπόν ότι μέχρι σήμερα μπορεί να έδινες προσωπικά δεδομένα σου, όπως για παράδειγμα τον αριθμό της πιστωτικής σου κάρτας σε ένα site, που δεν είχε SSL πιστοποιητικό και δεν είχες καμμία ενημέρωση για αυτό. Έτσι εάν αυτό το site είχε πέσει θύμα επίθεσης, τα προσωπικά σου δεδομένα κινδύνευαν να χρησιμοποιηθούν από κάποιον κακόβουλα.

Εάν λοιπόν είσαι ιδιοκτήτης ενός site ή ακόμη περισσότερο ενός e-shop είναι καλό να δράσεις άμεσα. Βρές μια αξιόπιστη εταιρία hosting και αγόρασε ένα πιστοποιητικό ασφαλείας SSL.

Scroll to Top