Ακολουθήστε μας:

server

Έξι βήματα για να εξασφαλίσετε μια λειτουργική σχεδίαση ιστοσελίδας

Έξι βήματα για να εξασφαλίσετε μια λειτουργική σχεδίαση ιστοσελίδας

Καθημερινά πάρα πολλές νέες ιστοσελίδες ξεκινούν με νέες, απίστευτες ιδέες που όμως ποτέ δεν πετυχαίνουν. Ο λόγος είναι απλός. Δεν είναι φιλικές και εύχρηστες προς τους χρήστες.Η λειτουργική σχεδίαση της ιστοσελίδας σας λοιπόν αποτελεί μονόδρομο για να πετύχετε τους στόχους που έχετε θέσει.

Αν και η λειτουργικότητα είναι σημαντική, συχνά η χρηστικότητα παραβλέπεται κατά την ανάπτυξη μιας νέας ιστοσελίδας. Είναι πάντα καλύτερο να προσεγγίσετε την ανάπτυξη οποιουδήποτε έργου αναλογίζοντας τη χρηστικότητα που θα εισάγετε από την αρχή, παρά στο τέλος, σαν μια δεύτερη σκέψη, όταν έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Επιπλέον, οι ιστοσελίδες που κυκλοφορούν στην αγορά για κάποιο διάστημα πρέπει να κάνουν συστηματικά αλλαγές και να ενημερώνουν τη χρηστικότητα τους. Η τεχνολογία αλλάζει συνεχώς, όπως πρέπει να γίνεται και στην σχεδίαση της ιστοσελίδα σας.

Η χρηστικότητα είναι ακριβώς αυτό που ακούγεται: Από τo eshop μέχρι το τελικό προϊόν, πώς είναι η εμπειρία για τον χρήστη; Είναι εξορθολογισμένη, αυτοματοποιημένη, ξεκάθαρη στις οδηγίες και εύκολη στην πλοήγηση; Η χρηστικότητα είναι ολοένα και πιο σημαντική καθώς η τεχνολογία γίνεται πιο διαδεδομένη και πολύπλοκη.

Εάν μια ιστοσελίδα δεν είναι εύκολη στη χρήση, θα έχει ως αποτέλεσμα λιγότεροι πελάτες να ενημερώνονται για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα που προσφέρετε, περισσότεροι να μεταβαίνουν σε ανταγωνιστές και τα ποσοστά μετατροπής επισκεπτών σε πελάτες να μειώνονται δραστικά.

Είναι σημαντικό ειδικοί σύμβουλοι χρηστικότητας και διεπαφής να συνεργάζονται με τους προγραμματιστές και τους σχεδιαστές κατά τη διαδικασία δημιουργίας μιας ιστοσελίδας για να διασφαλιστεί ότι είναι βελτιστοποιημένη για τον τελικό χρήστη.

Υπάρχουν έξι βασικά βήματα που πρέπει να ληφθούν για να εξασφαλιστεί η λειτουργική σχεδίαση της ιστοσελίδας και απαράμιλλη εμπειρία του χρήστη.

 

1. Έρευνα

Ελέγξτε τα πρότυπα της βιομηχανίας. Ρωτήστε τον εαυτό σας: τι κάνουν οι ανταγωνιστές μου; Λειτουργεί; Πού υπολείπονται; Ποια είναι τα κοινά παράπονα από τους πελάτες αυτών των προϊόντων ή υπηρεσιών;

3. Σχεδιασμός

Πώς μεταφράζονται οι στόχοι σας μέσω της τεχνολογίας που αξιοποιείτε; Ποιες είναι οι συγκεκριμένες ιδέες θα πρέπει να αναδείξει ο σχεδιασμός της χρηστικότητάς σας; Γενικά τι παλέτα χρωμάτων, μορφή και στυλ πρέπει να παρουσιάζει η ιστοσελίδα σας; Μπορείτε να βελτιστοποιήσετε ή να αυτοματοποιήσετε οποιαδήποτε διαδικασία;

5. Δοκιμή

Δείξτε την πρότυπη ιστοσελίδα σας σε μερικά άτομα και αφήστε τα να περιηγηθούν ελεύθερα. Τι λένε αυτοί οι χρήστες; Πώς τους φαίνεται; Τα σχόλιά τους είναι το κλειδί της επιτυχίας.

2. Καθορισμός

Καθορίστε τους στόχους για τη νέα σας ιστοσελίδα. Τι θέλετε να κατορθώσετε; Τι σας ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό σας; Πώς μπορεί αυτό να μεταφραστεί στη διεπαφή των χρηστών σας;

4. Πρωτότυπο

Δημιουργήστε την πρώτη δοκιμαστική έκδοση της ιστοσελίδας σας. Κατορθώσατε όσα σκεφτήκατε στο βήμα του καθορισμού και του σχεδιασμού της ιστοσελίδας ; Τι αλλαγές χρειάζονται ακόμα; Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης; Λάθη προς διόρθωση;

6. Επανάληψη

Με τα σχόλια των χρηστών, επιστρέψτε στο βήμα του σχεδιασμού. Σκεφτείτε πώς μπορείτε να επιλύσετε τις κριτικές τους έχοντας πάντα στον νου τη χρηστικότητα. Αναδιοργανώστε τις διαδικασίες σας. Δοκιμάστε ξανά και επαναλάβετε εάν είναι απαραίτητο.

Scroll to Top